top of page
Search
  • Writer's pictureJulius Taskinen

Kilpailuntäyteinen kevät


Viime kerrasta onkin aikaa… Paljon on tapahtunut kaikkea, joten kerrataan vähän kevättä; Viimeeksi kirjoittelin tänne tammikuussa Gran Canarialta PK-leiriltäni, joka kesti kaksi viikkoa ja menikin oikein mallikkaasti. Kilsoja ja varsinkin nousumetrejä kertyi kunnioitettavasti. Leireily jatkui tehotreenien merkeissä, määrää unohtamatta helmikuun lopulla Mallorcalla yhdessä Fincyclingin kanssa. Palattuani Mallorcalta maaliskuun alussa, lähdin Belgiaan jo heti puolentoista viikon kuluttua aloittamaan kisakautta Fincyclingin poikien kanssa. Edessä oli neljän viikon kilpailujakso Belgiassa, Luxembourgissa ja Ranskassa. Tältä kilpailujaksolta päällimmäisenä jäi mieleen tietty nämä tunnetut kevätklassikot Gent-Wevelgem ja Paris-Roubaix junnujen Nations’ Cupin kisat. Toki mukaan mahtui myös mahtavia kansallisia kilpailuja Belgian maaperällä, joissa vauhtia riitti!

Huhtikuun puolessa välissä aloitin kotimaan kilpailukauden. Ajoin kaksi viikonloppua kisoja kotimaassa ennen lähtöä Puolaan, jossa odotti vuoden ensimmäinen etappikisa. Puolan kisa on raju kisa, jossa kilpailu näkyy ihan kaikkialla, jopa ruokajonossa kanssakilpailijoiden kanssa. Kilpailu on erittäin opettavainen tämän takia, sillä siellä oppii ottamaan oman paikkansa. Puolan jälkeen olin taas noin kaksi viikkoa kotona ennen lähtöäni Hollantiin ajamaan Junioren Driedaagse -kisaa Axeliin.

Hollannin kisa sai surkean alun itselleni, sillä ensimmäisellä etapilla jouduin noin 60km:n jälkeen kasaan, jossa minulta meni rengas. Suuren huoltoautoletkan(yli 30 joukkuetta) takia uuden kiekon saaminen kesti, ja jäin samantien grupettoon. Seuraavan aamun aika-ajokaan ei oikein tyydyttänyt, sillä edellisillan etappi oli vielä karvaana mielessä. Pitäisi opetella käsittelemään asioita nopeammin päässä. No, illan etappi meni jo lähemmäs sitä normaalia, ja sunnuntain rankkaan etappiin Belgian puolella olin tyytyväinen, vaikka mahdolliset paremmat sijoitukset menivät ajaessani ulos tieltä 3-4km ennen maalia. Joku oli ajanut vaativassa laskussa suoraan etummaisen lääkäriauton perään ja makasi mutkan ulostulossa auton alla. Lääkäri suojeli häntä omalla kehollaan kun ajoin heitä päin. Onneksi sain jarrutettua tarpeeksi eikä kukaan tainnut loukkaantua enempää.

Hollannin jälkeen kilpailin paljon kotimaassa ja valmistauduin parhaani mukaan Porvoon ajojen viikonloppua ja SM-kisoja varten. Teimme valmentajani kanssa hyvän pikku määräjakson ennen Porvoota, ja Porvoon viikonloppu toimi myöskin hyvänä valmistavana viikonloppuna SM kisoja varten. SM:ät meni ihan hyvin, tempo oli ihan ok, reitti sopi hyvin. Kiitos uuden Lappeenrantalaisen pyöräliikkeen, Varustamon http://kuntovarikko.fi/ ja FFWD -kiekkojen, mulla oli valittavana SM-tempoon muutamia kombinaatioita, joista päädyin levyyn takana ja F6R-etukiekkoon edessä. Se osoittautui hyväksi valinnaksi. Lauantain maantiekisaan taas olin vähän pettynyt. Tein paljon vääriä arvioita ja pelasin korttini huonosti. Ehkäpä tästä opin. Lopputuloksena temmosta eli aika-ajosta 1. ja maantieltä 2. sija.

Loppuun vielä haluaisin väsätä muutaman sanan ravinnosta. Itse olen lisännyt ruokavaliooni runsaasti hedelmiä tässä talven-kevään aikana ja oon digannut. Ne on pääosin korvannut miulla vaalean leivän ym. valkoisen sokerin. Sen lisäksi olen huolehtinut tarvittavista rasvoista käyttämällä vähän enemmän erilaisia siemeniä myslin, aamupuuron tai ruoan kanssa. Aattelinkin laittaa Teille ohjeen, millä saa aamupuuron vaikka korvattua välillä😉

Banaani-Chiansiemenvanukas

1 banaani

Maitoa (oikea, manteli, kookos, mikä vaan)

Chiansiemeniä

Kanelia

Soseuta banaani haarukalla, sekoita maitoa sellailla joukkoon et seos on juoksevampaa, mut ei laihaa ja lisää Chiansiemeniä 2-4 ruokalusikallista siten että seos on taas paksumpaa. Kaneli sekaan ja jääkaappiin 20min+

Kilpailukausi on vasta puolessa, eli paljon vielä eessä! Nyt on aika keskittyä siihen täysillä. Tarkoituksena on kuitenkin löytää aikaa tehdä jonkinlaista videomateriaalia kuten keväällä. Se oli hauskaa!

43 views

Recent Posts

See All
bottom of page